De gezichten achter jouw advies

Bestuur

Arthur

President

Na een carrière binnen ELSA (‘The European Law Students’ Association’), is het tijd voor onze bezige-bij om zijn tanden in een nieuw project te steken. Tijdens zijn tijd aan de VUB kwam hij al vaak in contact met BLSC, en leek dus de geschikte persoon om dit op te starten in Gent, waar hij zijn master rechten is gestart. Arthur zou later graag werken in een internationaal advocatenkantoor gespecialiseerd in transport recht. 

Als voorzitter van GLSC zal hij zorgen dat dit nieuwe avontuur, samen met zijn team, een succes wordt en dat de drempel tot juridisch advies toegankelijker wordt voor iedereen. 

Magali

Vice-President

Magali is masterstudent rechten aan de Universiteit Gent. Ze heeft vooral interesse in strafrecht en fiscaliteit, maar ook het gezondheidsrecht weet haar te boeien. Omwille van haar groot rechtvaardigheidsgevoel en de wil om een betere samenleving te bereiken startte ze haar studies rechten.  Haar groot enthousiasme en opportunisme helpen haar alvast in het verwezenlijken van haar dromen. Magali is dan ook vastbesloten haar taak als ondervoorzitter tot een goed einde te brengen. 

Amine

Vice-President Education

Amine zal, als VP Education, instaan voor het organiseren van workshops en activiteiten. Je kan hem beschrijven als gedreven en nieuwsgierig en het liefst doet hij dingen zelf in plaats van ze te delegeren aan anderen. Amine studeert rechten aan de UGent en heeft een passie voor contracten en het verbintenissenrecht. Niet voor niks ziet hij zijn toekomst daarom in het onderhandelen van of betwistingen in verband met contracten. Naast zijn studies speelt hij voetbal en maakt hij muziek maar probeert hij vooral om de relatie met zijn vrienden te onderhouden.

Ariana

Vice-President Finance

Je kan Ariana omschrijven als een plichtsbewust en gedreven persoon. Je kan haar altijd vinden met haar neus in een boek. Vanuit haar economische achtergrond uit het middelbaar heeft ze ervoor gekozen om de functie van VP Finance op zich te nemen. Haar toekomst ziet ze vooral in het strafrecht en de magistratuur. Door deel uit te maken van GLSC hoopt Ariana een verschil te maken voor mensen die advies vragen en ondertussen ervaring op te doen voor de toekomst.

Aurélie

Vice-President Legal

Met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een dosis empathie als drijfveer richtte Aurélie mee de vzw op. Ze zal met de nodige betrokkenheid de functie als VP Legal op zich nemen. Haar interesses binnenin het recht liggen in het sociaal (straf)recht en mikt op een carrière binnenin de advocatuur. Daarnaast is ze altijd te vinden voor een match tennis op een mooie zomeravond of een vliegtuigticket naar bestemming onbekend (en liefst zo ver mogelijk). Haar hoofddoel is om met GLSC een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij en juridisch advies zo laagdrempelig mogelijk te maken. 

Yuan

Vice-President Marketing

Voor alles wat met de marketing van GLSC te maken heeft moet je bij Yuan zijn. Hij neemt dit jaar met de nodige creativiteit de taak van VP Marketing op. Zodoende houdt hij zich bezig met alles wat langs de social media-kanalen passeert en bekommert hij zich voorts met hoe GLSC naar de buitenwereld overkomt. Daarnaast staat hij steeds in constante dialoog met alle bestuursleden om ieders activiteiten en projecten te helpen waar nodig en te promoten. Met deze functie bewijst Yuan nogmaals zijn veelzijdigheid en zijn eeuwige drang om alles wat onbekend voor hem is te ontdekken. Deze tendens wordt ook door hem aangehouden in zijn vrije tijd, welke hij weet op te vullen door constant nieuwe zaken en plaatsen te ontdekken.

Nathalie

Vice-President Legal

Met de nodige gedrevenheid en motivatie zal Nathalie mede de functie van Head of Legal op zich nemen. Hierbij functioneert ze als schakel tussen de verzoekers en consultants en ziet ze toe op de juridische kwaliteit van de adviezen. 

Nathalie focust zich vooral op intellectuele rechten, gegevensbescherming, gezondheids-recht, en technologie, maar ook strafrecht en consumentenrecht weten haar te boeien. Vanuit dit ruim juridisch interessegebied is ze vastberaden de consultants bij te staan waar nodig. Haar enthousiasme, spontaniteit en ambitie maken dat ze graag nieuwe uitdagingen aangaat. In haar vrije tijd is Nathalie altijd te vinden voor een gezellige avond met vrienden of het ontdekken van nieuwe landen en culturen.  

Morgane

Vice-President HR

Vastberaden om tot het ideale team van consultants te komen zal Morgane dit jaar de functie van HR op zich nemen. Hierbij speelt ze voornamelijk een belangrijke rol bij de werving en de selectie van de consultants, maar ook het creëren van een leuke groepssfeer is een prioriteit. Daarnaast zal ze ook de rol van vertrouwenspersoon binnen de organisatie op zich nemen. 

Morgane zit momenteel in haar laatste masterjaar rechten aan de Universiteit Gent en heeft een grote interesse in het personen- en familierecht en het aansprakelijkheids-recht.  Haar toekomst ziet ze dan ook in de advocatuur met een focus op deze rechtsdomeinen. Haar vrije tijd vult Morgane met het afspreken met vrienden en tijd doorbrengen met haar familie.

Legal Consultants

Anne-Sophie

Maxim

Heleen

Ian

Helena

Yoni

Michalina

Rumer

Raquelle

Koen

Lynn

Klaas

Sophie

Tessa